Gevraagd: Koorzangers voor project Arnhem

Projectkoor Festina Lente o l v Dirkjan Horringa streeft naar grote muzikale kwaliteit en heeft nog plaats voor tenoren in een mooi Baltisch project met de titel: Baltische muziek voor hart en ziel.

Sinds het uiteenvallen van de Sovjet-Unie is de Baltische regio uitgegroeid tot een van de meest opwindende nieuwe bronnen van nieuwe muziek voor koor. Het culturele erfgoed van zingen is er millennia oud en dient een belangrijke functie, namelijk die van overlevering van de hele geschiedenis van de regio, gecodeerd in liederen. Bovendien werd tijdens de tragische tijden van de Sovjet-bezetting, de Baltische cultuur, hun erfgoed en zelfs de strijd om onafhankelijkheid uitgedrukt door middel van koorzang. Zingen in koorverband is er misschien wel populairder dan waar ook ter wereld. Stadions gevuld met zo’n 30.000 zangers zingen voor een publiek waarvan het aantal beloopt in de honderdduizenden.

Dankzij goede contacten met componisten en uitgevers in o.a. Riga, Tallinn en Helsinki kon Dirkjan Horringa een programma met recente, actuele, prachtige muziek uit de Baltische landen samenstellen. De muziek is gedeeltelijk op teksten in het Ests en Lets, maar er zijn ook werken met Latijnse of Engelse tekst, zodat er niet teveel tijd en energie naar de uitspraak gaat. Met name Ests is trouwens een heel consequent geschreven taal, waarvan de uitspraak niet lastig is. In het programma worden een paar karakteristieke Baltische sprookjes verteld.
Repetities vanaf 17 maart op zondagavonden in Arnhem Aanmelden via aanmelden@projectkoorfestinalente.nl of bezoek onze website of facebookpagina.Kosten: Vaste prijs € 150,-Meer info over deze advertentie.Contact opnemen met deze adverteerder.Doe een bod op dit object.


Koorzangers voor project Arnhem

Informatie over deze advertentie
Geplaatst op:26-08-2017 om 13:58u
Door:Barbara Postma
Bekeken door: 1163 bezoekers
Aantal vragen: Er zijn 0 vragen gesteld
Woonplaats:Lent
Locatie:

Interesse?
Via dit formulier kunt u in contact komen met de aanbieder.

Vaste prijs € 150,-
Jouw naam:
E-mailadres:
  Ik ga akkoord met de voorwaarden.

advertentie plaatsen     |     suggesties / opmerkingen     |     algemene voorwaarden

Copyright © 2019. PaginaMarkt.nl is een dienstverlening van Grasbaal.nl. Alle advertenties, teksten, foto's en video's zijn geplaatst door gebruikers van PaginaMarkt.nl. Grasbaal.nl is hiervoor op generlei wijze aansprakelijk. IP-adressen worden opgeslagen; bij misbruik van PaginaMarkt.nl worden deze adressen gebruikt om toegang te ontzeggen en/of gerechtelijke stappen te ondernemen. Lees ook onze Algemene Voorwaarden. Ziet u lege advertentiepagina's? Controleer AdBlock.